Cyma M052 "Pistol" Grenade Launcher

Little HOT Shot

2018.03.01. - Pici,egyszerű,masszív dög. Egy mini launcher a Cyma-tól. Lengyel barátainktól jutányos áron beszerezhető Airsoft replika. Nagyon vártam már az érkezését. Tudom,nem egy bonyolult jószág,igazából sok extra s mondanivaló nincs is vele kapcsolatban. Besoroltam a gázos replikák közé itt a blogomban. De hát,ugye tudjuk...az Ő lelke a gránátban rejlik,amit bele pottyantunk. Kezdjünk neki.

Egyszerű kis karton dobozka,minimális infókkal. Belül nagyon jól kipárnázva. A vető markolatát magunknak kell felszerelni. Egy hosszabb nyelű csillag csavarhúzóra lesz szükségünk. Imbuszkulcsot mellékeltek ha esetleg szét szeretnéd kapni a drágát. Igen,a markolat M szériás replika gripre hajaz. ;) 

Jól összerakott,jól illeszkedő cucc. Nem lötyög,nem mozog ide-oda. Anyagát tekintve a cső rész s a markolat műanyag, a replika töve s a 40mm-es gránátot befogadó "adapter" fém. Ahogy a railek és a  belső mozgó alkatrészek is. Működése egyszerű:
-lenyit;
-40-est belerak;
-visszazár,
-céloz;
-elsütőt meghúz;
-s megindul az aktuális gránát tartalma előre. :)

A hozzám érkező darab festésével nem volt gond. Az elmunkálásával már igen. Nem zavaró,nem akadsz bele. Esztétikai hiba,közelről kukkolva. Nem izgat,de na...ejnye!

Jelen állásában a replika tüzelésre kész. De ahhoz hogy fentebb toljuk safe-re,bizony bele kell kapaszkodni. Combos. Semmi gond. Az idő múlása s a használat segít rajta.

Itt történik a varázslat. A kis szegünk benyomja a gránát alján lévő "szelepet". Utjára indítva a 40mm-es tartalmát. A cső szája ahova a gránátunkat tesszük,gyárilag nagyon passzos,eddig jól bele kellett nyomni a negyveneseket.

Latch
Latch

A vető csövet oldó kallantyú s rugója. Lenyomásával tudjuk "megtörni" az eszközünket újratöltés céljából. Simple.

40mm-es s a képeken látható s ehhez hasonló gránátokkal táplálkozik. Lengyel barátainktól (képen szereplő darabok,Big Dragon brand)  jó áron szerezhető be. Minőségben is elfogadható.

A webshop szerint a drága 7,2kg. De jó lesz az 72 dekagrammnak is. :D Overall: ügyes,aranyos,olcsó,hasznos is tud lenni. Járművek ellen,szobákban,LARP eseményeken. Cuki-muki. Kész. Rosszat neem tudok rá mondani. A gránát a lelke igazából,azzal tudsz ügyeskedni. 72BB-s gránáttal használom jelenleg,de a Battleaxe,SHS,Big Dragon stb stb...bármelyik jó neki. Ha hibát akarok benne keresni,az a műanyag pisztoly markolat lehet. Szerintem csak egyszer kell vele beakadni,vagy leejteni. S repül is. De pótolható. Univerzális pisztolytokban,kisebb táskában simán elfér. Ruha alatt is. ;) A 0.12 és 0.20-as BB használatát javaslom. :) 

Pro-Kontra:

+kompakt méret;
+olcsó;
+stabilan egyben van;
+hasznos cucc tud lenni,jól jöhet.

-az én darabom felület eldolgozása hibás volt;
-a pistol grip egy gyenge pont rajta.