Kezdjünk "Sniperként"! (Nem.)

2017.12.13. - Airsoft pályafutásunkat kezdjük el: "sniper,sznájper,csipa,mesterlövészként"! Ja,nem. NEM! NEM! NEM!

Nem kimondottan a sniperkedésről fog szólni a pötyögésem,kinek nem inge,ne vegye magára.Figyelmeztetés: ebben a cikkben sok lesz a NEM! :) A netes tapasztalatok s beszélgetések,fórumok,no meg persze a látottak alapján,a mostani fiatalság ha neki szeretne ugrani ennek a hobbinak,nem néz utána semminek. Peddig ott a Google,nagyon jó kis kereső,csak ajánlani tudom nektek. Rengeteg oldal foglalkozik a jövő Airsoftereivel,de ehhez az alanyainkra is szükség lenne. Lehet pont rád is kedves olvasó,ne szívd mellre!  Én elhiszem,hogy sokat COD-oztál,Novritsch barátunk lehet jól játszik,CS-ben a "WP"-vel már nagyon jól tolod, PUBG-ben az L96,nagyon jó cucc...de az Airsoft világában ez nem így van. Rengeteg kutatás,tapasztalat s munka van benne,mögötte.

Sok a kérdés Facebook csoportokban is,mint pl.: Ez az "ERSZOFT" jó-e kezdésnek,elég erős-e...stb stb stb. Kérlek titetek,nézzetek utána Ti magatok. Az alapoktól. S csak ha tényleg nem megy a dolog,akkor posztoljatok. Mielőtt komolyabban nekiugranék,pár fogalom s helyes szóhasználat:
-AIRSOFT: ajánlom figyelmedbe egy korábbi cikkem: klikk ide. Fogalom,ezt játszuk,nem tudod se lefesteni,nem tudsz vele lőni,nem tudod megvenni se szerelni;
-AIRSOFT REPLIKA: nem fegyver,max fegyver replika,nem fegyó. Az eredeti fegyverek élethű másai. Ezen eszközök segítségével űzzük hobbinkat;
-Airsoft LÖVEDÉK AVAGY BB: nem skúló,nem lőszer. Nem. LARP-on még talán elnézendő,de alap esetben nem.
Sorolhatnám még, (ravasz,kispisztoly stb...) de akkor véget nem érő lenne a kis utazásunk.

Nem...
Nem...

Tudom,tetszenek a sniper replikák,de CSAK külsőleg soha,soha,soha ne dönts! Mesterlövészkedni nem abból áll,hogy veszünk egy 30ezer Ft-os WELL L96-ost. S az 500FPS-es "sznájperünkkel" kilyukasztjuk 10 méterről a másikat. Vagy akármilyen hasonló rettenettel. Nem. A sniper lét egy külön elhivatottság. Türelem kell hozzá. Sok sok türelem. S évek tapasztalatai. Nem beszélve arról,hogy van olyan játék is,ahol lehet egész nap egyet sem fogsz lőni. Nem ellenfelet lelőni,hanem egyáltalán nem fogod elsütni replikádat. Egy alap mesterlövész replika kb AEG lőtávval rendelkezik. Ha rendelkezik. Hátrányban lennél mindenkivel szemben. 40-45-méteres lőtáv,kb 20-30BB. Másik oldalon egy AEG,jobbik esetben mid-cap tárral,110 BB-vel,vagy Hi-cap tárral 400 BB-vel. Nem beszélve arról,hogy ha egy komolyabba szeretnél beruházni,amivel nem is lenne baj,az kb 60-ezer Ft körül mozog. S a sniperekre vonatkozó szabályokat még nem is mondtam. Egyszerre egy BB lehet a levegőben ésatöbbi. És ha nem jön be a dolog,maga az Airsoft,akkor bizony sokat fogsz bukni rajta. Nem egyszer volt már,hogy vett az emberünk egy "csipát" s 2 hónapra rá már eladóként hirdette. :) Meme sem hiába lett ebből. ;) S ebben az árban még nincs is benne minden. Nincs benne a tuning,távcső,festés,álcaruha,másodlagos replika s egyebek. Ha neki szeretnél ugrani a sportnak,vagy már belekóstoltál kölcsön-bér fegyverrel,akkor sem ajánlom neked. Indulásnak vegyél egy AEG-et. Tudom neked ajánlani a Cyma cm028-as sorozatát vagy a Jing Gong (JG) G36 valamelyik variánsát. 30ezer Ft körül megúszod. Be lehet ruházni persze drágább,minőségibb műszerekre is,de akkor és ott,azon a ponton,kérj segítséget tapasztaltabb s jártas játékostársaidtól. Próbáld ki magad egy gyakorló játékon,szaladgálj,lőjj,légy jó játékos. Add meg a találatokat! Fogadd meg a jó tanácsokat. Trollok s lenéző emberek mindenhol vannak,de ki fogod tudni szűrni őket. A jövő Airsoftosai rajtunk,haladó,"veterán" játékosokon is múlik. Persze az egyéntől is függ,milyen beállítottságú,mennyire viselkedik normálisan,mennyire fogadja meg a tanácsokat. A legfontosabb dolog,hogy ha játszani megyünk,nem nyerni megyünk. Nem győzni. Azért,hogy mindenki jól érezze magát. Egy jót szórakozzunk. Ezt a győzni megyek, "frag" vadász vagyok dolgot felejtsétek el. Ez nem a PC vagy konzolos kis világotok. Itt nem csak a monitoron keresztül s mikrofonon át látod-hallod a másikat. Hús vér emberekről beszélünk. MASZ-al (Magyar Airsoft Szabályzat) légy tisztában,találataidat mindig add meg. Játsz pár évet,amilyen gyakran csak tudsz. AZTÁN ha már gyűjtöttél elég tapasztalatot,akkor ugorj bele a Sniper-ek világába. Ne nehezítsük meg egymás játékát. Ne rontsd el a sajátodat sem. Csak a szemed kívánja azt a fránya "csipa" replikát. S végezetül: NEM! Hidd el,nem akarsz Sniper replikával nekiugrani a dolgoknak. Tudom nem mindenki fogja ezt megérteni. De azért hátha. Köszönöm,hogy benéztél.