A&K M249 MKII S.A.W.

Squad automatic weapon

2017.05.06. Mert kell a csapatunknak egy támogató replika is. Vaciláltam vele,hogy még is milyen replikát kellene venni erre a célra,ami sok sok szempontnak is megfelel. SZERINTEM amik fontos dolgok: 
-Legyen támogató fegyver kinézete,ne egy M16 doboz vagy csiga tárral s rámutatva mondom,hogy höhö táRogató;
-Milsim-en is jól jöjjön kinézete s használhatósága miatt is;
-Viszonylag könnyű súly magához képest;
-Masszív s egyszerű konstrukció,249 gb the best,szerelhetőség miatt is :D );
-Nagy aksi hely legyen benne;
-Kellemes rof,ezen kicsit segítettem;
-Nagy tárkapacitás.

Robosztus megjelenés. Cseh oldalról beszerezve. Jó bőrben van. Dobozból kivéve egyből az az érzés ölelt át,hogy na ez az. Ez kell nekem. A doboz belül rejtett egy szép képes A&K magazint a támogató replikáival tele, a "tárat".tisztítópálcát és magát a replikát. Aksit szerezz magadnak bele! Ezzel szóval tudsz tartani egy-két játékost,hogy ne dugdossák ki kicsi fejüket a fedezékek mögül.  Anyaghasználatot tekintve jó minőségű nem sorjás műanyag (ABS vagy aminek hívni szeretnéd) acél,alumínium és spiáter. A lényeges dolgok acélból vannak. Ilyen például a villaláb (aminek a töve alu,ezért ejnye bejnye), hordfogantyú s annak töve(!!!), hátsó irányzék,sátorvas,előagyat tartó s merevító lapok,felhajtható válltámasz segéd. Stiftek csavarok acélok szintén. A SAW markolatban tárolhatunk ezt azt,pl.: elemet. A test s fedél spiáter szerintem. A külső cső és lángrejtő alu. Súlya üresen közel 6kg. Az MKII hossza 105cm hosszú. Miért nem a PARA változat ? Spinyó tömör rúd a végén ami a válltámasz lenne,ráadásul lifeg is...lehet kompaktabb a méret, de nem kényelmesebb. könnyebbnek se mondanám. A tube-os ki-be tolható válltámaszos meg...bleehh.

G&G mid cap tárral (jéé,igen,mert ha probléma lenne a rakasszal, azt is fogadja örömmel,csak hamar ki is köpködi a benne rejlő BB-ket) s saját rakaszával dobozából kivéve a Chrono-n 385-388 FPS-t produkált, G&G 20-as BB-vel.

Ebben az esetben,a szóban forgó példány kamrája jól tömít,jól állít. Nem szelel,nem szorul. A lenyomó állított helyzetben kerül a kamrába, nem pedig a jól megszokott fektetett állásban. Spinyó,de vastag s nem rücskös vagy érdes. Fincsi a hangolása. A pozícionáló fehér műanyag patkó ami olyan érzékeny pontja a dolognak,amire figyelni kell. Mind a 2 oldalt érdemes egyszerre megemelni levételkor! Berendeltem mellé egy cnc kamrát is. Eddig még nem sikerült működésre bírni,mert valahol elszelel, hatalmas az fps vesztés. Mellékeltek nozzle-t is, a gyári műanyagot kiváltotta,amiben nen volt tömítés. Ebben már igen. A hibára még fényt derítek. Gyári kamra addig marad benne. A belső cső mérete 450mm hosszú.

A légrendszer nem volt tele nyállal, gumi anyaga s keménysége is rendben. A sorja ami nem tetszett a szememnek,ezt érdemes cserélni. Lőtt ő ezzel is,de egy Madbull gumi az csak kellett neki.

A gearbox egy haaaaaatttaaaalmaaas naaaagy fém darab. Nehéz, elpusztíthatatlan. Vastag...nem is tudom hova dicsérni. Bírni fogja a kiképzést. Gyors rigi rugi csere van. Gyári kábel jó minőségű.

A GB belsőségek. Teli henger, standard motor s egyebek, semmi extra. Motormagasság beállítása s hézagolás egy álom. Egyszerű. Tűzkapocs külön fotón:

A régebbi példányokban feltűntek a nevenincs  szürkés pillanatkapcsolók,amiket sok sok review-ban szidtak,hogy hamar tönkrementek. Ebben az esetben egy Japcsi Omron kapcsoló kapott helyet. a nyomó lemez elég puha, szereléskor elferdítheted könnyedén véletlenül. Beszerelés után nem hajlik el. Cserébe így hangolhatod az elsütésed hosszának útját. 2 csavar fogja a GB oldalához, nem fontos kiszedni,hogy megbontsuk a GB-t. Köszönjük.

Rugóvezető. Magáért beszél. Csapágyazott gyárilag, kenőanyagot soha nem látott, a csapágyak rozsdásak voltak. Pici zsír segített a problémán.

Gyári nevenincs motorka. Nem egy erőgép,tempója sem halálos. Fogaskereke sajtolt,nem cserélhető.  Mágneses ereje sem az igazi. Teszi a dolgát. APS evolution edge motor került a helyére,ami szintén egy gyári short type motor,csak jobb a minősége. :) Jobban hajt. 

Fogaskerekei rendben voltak. Gyári hézagolás szinte tökéletes volt! Nem eszetlenül voltak pakolva az alátétek.

És egy kis negatívum. A 8mm-es zárt egyedi csapágyak egyike szerelés közben felnyílt. Magától. Nem volt megfelelően rásajtolva a lemez darabka. Belül a golyók épek voltak, kaptak egy kis kenőanyagot is. Sikerült visszatenni s fixálni a drágát. EJNYE A&K ! 

A dugattyú s feje. A belépő fog acél, a többi meg...nem is tudom, kicsit kopottas,pár lövés után,sorjás,gagyi hatást keltett bennem. Csere. 

Sorja...fujj...csereee! Tömítettségben volt itt egy kis hiba. Szelelt de nem állat módjára.

Rakasz pimpelve. Hangvezérelt,automata adagolási lehetőség. Kikapcsolható. Alul van a kapcsoló,ez nem bejövős. Felül a BB nyílása alatt találtahó a mikrofon,ami érzékeli a replika hangját. A rakaszban kb 2500BB tárolható. Felül a rakasz pici ajtaján van lehetőség újratöltésre, de az oldal burkolatot leszedve (egyszerűbb) is lehetséges. 2 rugós "cső" található a tetején a rakasznak. Az egyik a BB-ket hivatott szállítani, a másik a mikrofon kábelét védi. Érdemes néha ésszel kenőanyaggal kezelni a rugót,mert rozsdásodásra hajlamos lehet. 

Lőszerimitáció s rakasz huzat nem alap kieg. Rádobtam, kicsit feldobta.  
Overall:
 USA őrülteknek is jól jön a replika, figyelmet von magára, megremeknek az ellenfelek ha meglátják. Akkor is ha nem mutatják. Akár csak ha egy snipert látsz meg a másik oldalon, azon is elgondolkodsz,kicsit megriadsz,agyalsz a továbbiakon,mozgásodon. Keresni fogod. Nehéz de édes teher a drága. Feelinges, ki kell próbálni kategória ez a támogatósdi. Én csak ajánlani tudom. Etetni kell a drágát,de hatalmas taktikai előnyt ad a replika a rajnak.

Pro-Kontra:
+ Dögös;
+ Minőségi külső
+ Railes kiegészítők kaphatóak hozzá;
+ Lerövidíthető egyszerűen;
+ Szerintem egyszerű s pofás hop up kamra;
+ Nagy aksi hely;
+ Egyszerű s masszív Gearbox.

- Drága;
- Egy két gyári alkatrész silány;
- Hop up gumi;
- Villaláb töve gyenge pont;
- Rakaszon lévő kapcsoló alul található;
- Nehéz (nálam még belefér).