WE G18 - Glock 18c Gen3

A kis varrógép ;) 

2017.12.10 - Colt párti mivoltom miatt,csak most szántam el magam életem első Glock replikájának a beszerzésére. De itt van. Nem egy 17-essel indítottam,hanem egyből bele a lecsóba egy mókakapcsolós,sorozatlövésre is képes Glock 18C-vel. Ugorjunk neki! 

A dibi-doboz. Karton papír,full fekete,minimal infó kívül. A lényeg a fronton,jó nagy betűkkel-számokkal. No de mi is helyezkedik el benne? Csekkoljuk.

Karton-tojástartó fíling ágyazás. Silica gél,manual,avagy leírás. Meglepő módon egész  jó a kis "füzet" amit kapunk hozzá. Jó,vannak benne helyesírási hibák,de a gáz töltésétől a BB tárazásáig,üzemeltetéstől a robbantott rajzig minden megtalálható benne. Hasznos! Megjegyzés: ha esetleg elveszítenéd a leírást,a doboz külsején a cég felajánlja neked,hogy ingyen küldd neked egy másik példányt. Kedves gesztus.

Tár-Replika-Manual-Silica Gel
Tár-Replika-Manual-Silica Gel

És helyben is volnánk. Egyszerű s nagyszerű tárolás. Mássz csak ki onnan! 

A jól megszokott irányzékok
A jól megszokott irányzékok
Fps értéke
Fps értéke

Gen3-as jószágunk. Egyébként a Gen3 és Gen4-es Glockot között belsőleg nincs különbség. Hallottam már itt ott,hogy a 3-as széria jobban törik s egyebek,de nem. Ugyan az egytől eddig. Ráncfelvarrás érthető a Genes különbségek alatt. A Gen4 gripje másabb,a markolat hátulja cserélhető,személyre szabható. Tárkioldója nagyobb mint a jelenlegi alanyunké. Fém szán,műanyag tokozás. Elég kényelmes súly s fogás jellemzi. A fém tárunk 25BB befogadására alkalmas. A tár ajak nálam egy kicsit sorjás volt,ezt orvosoltam. Elsütőbillenyű biztosításunk van,safetynk pedig egy nagyon lüke helyen a pisztoly orrán lévő rail csík alatt. (Ezüst lap,tili-toli emgoldás) Hozzáférhetetlen s kényelmetlen. A replika 310 FPS lörül produkált 0.20-as G&G BB-vel az Xcoretech Kronónkon. Sorozatban a replika hajlamos a tempó miatt fagyogatni. A pisztoly rendelkezik "rail" felülettel az orrán,alul. Lámpa vagy egyéb kieg felszerelhető rá.

A egyik fő lélek szerv
A egyik fő lélek szerv
A "stopper"-ünk
A "stopper"-ünk

Kicsit széthajintva a dolog. Oldalt található 2 kis pöcök egyidejű lenyomásaval s a szán végének előre nyomásával juthatunk a belső szervekhez.  A külső cső festése itt-ott hepe-hupás volt,érdemes lecsiszolni,meg ne akadjon a dolog. Nem fatális a dolog,de engem zavart. Az alkatrészek jól illeszkednek egymáshoz. Külső cső lötyögését (ez éles társánál is így van rendjén) nem nézve teljesen stabil a szerkezet. A belső cső nem a legleg,de a kamra s gumija gyárilag jó minőségű. Kis takarítás s mehet is a harcba.  A szán elején található kék műanyag "ütköző" feladata levenni a terhet a szán orráról,ezzel is próbálták növelni az élettartamát a pisztolynak. A fém szán ki van könnyítve,sorozat lövéskor az ember szája a füléig ér,ahogy szaladgál. ;) Nozzle reset rugói rendben vannak,szépen helyükre ugranak. A mókakapcsoló (fire selector) is magabiztosan kattan a helyére.

Markingokból jutott rendesen. Sajnos Glock logó vagy "G"  betűt nem találunk,akár hogy is keressük rajta. Gravírozással simán orvosolható,ha ez valakinek lényeges. Ezt leszámítva,mutatósak a dolgok. Csak van rajta valami kis csicsa...a made in taiwan feliratot leszámítva a markolaton. :D 

Overall: nekem nagyon tetszik ez a kis GBB pisztoly. Nem vagyok Glock fan,de ez tetszik. Egyszerű,nagyszerű. Alkatrész ellátottsága magas,anno a jogi hülyeségek ellenére is. Rengeteg boltban/webshopban kapsz hozzá gyári vagy "tuning" alkatrészt. Az irányzékai nekem annyira nem begyere. Ezt leszámítva táncolható a dolog. Glock 17,18,19,23,34,35-ös tárakkal kompatibilis. Green Gas-os tárakkal persze. Kapható hozzá Co2-es tár is.

Pro-Kontra:

+Egyszerű szerkezet;
+Könnyű szétszedés;
+Magas alkatrész ellátottság;
+Mókakapcsoló vagy sorozatlövés;
+Stabil fogás.

-Irányzékok;
-Biztosító rossz helyen;
-Sorozaton fagyogat (mint majdnem minden gázos,érts jól).