APS ASR 111 EBB

Now,on the (silver)edge! 

2017.11.23. APS. Számomra nem egy ismert gyártó,mármint a létezésükről tudok,de saját replikám nem volt/van/lesz az említett gyártótól. Azt megtanultam tőlük,hogy eddig GBB pisztolyhoz és sniper replikákhoz nem nagyon értenek. Rengeteg fórumon láttam,tapasztaltam,hogy sok a panasz rájuk. AEG-nél viszont MOST már más a helyzet! 

Csapattársam vasa a mostani főszereplőnk. (Köszi Zsolti! :) ) Csomagolásról sajnos nincs fotóm,de a jól megszokott APS,csicsás,szines doboz. Szép. Belül ez a préselt papír,tojástartóra hajazó dolog,nem bejövős,sőt igénytelen. Fekete pont jár érte. Manual,varázspálca,200-as hi-cap tár s a replika vár minket belül.

Külső,első benyomás. A replika összeszerelése kiváló. Minősége szemet s lelket is gyönyörködtet. Nem zörög,nem lötyög,az upper & lower receiver,kapaszkodik egymásba,nincs rés közöttük. Gas tube,QD sling pointok,acél szíjakasztó,mutatós vaskos lángrejtő. Nagyon trendire sikeredett darab. Beújjítottak ezzel a "jóvágású" rail front platform-al,ami a "Rail Transform System" névre hallgat. Van is rajongói köre jócskán. 

Like Lego,but for men!
Like Lego,but for men!

A rajta lévő grip,rail teljesen felhasználóra szabható. A kényelem az egyik fő szempont. De nem mehet a minőség rovására. :) Tűzváltója határozottan kattan a helyére. A markingokat néha túlzásnak érzem,szerintem kicsit sok. De ez csak én vagyok. Irányzékai kicsit bumfordiak,Flip up. Rhino névre hallgatnak. A műanyagok a replikán szépek,ami kicsit szidható az a crane stock. A belseje elég sorjás.

A replikában 100-as rugó ciripel,ezzel teljesített nálam 380Fps körül, 0.20-as G&G BB-vel, Xcortech X3200 Chronóval mérve. Elsütése kellemes,sima átlagos késes. bár a Fetet hiányolom. Akkor lenne igazán vad a szerkezet.

EBB-s azaz Electric Blow Back-es a replikánk. Határozott szép hangja van,csattog. Ez a zárat imitáló lemez kapaszkodik a dugattyúba. Amire ő hivatott,tudja. Nekem első dolgom lenne kikötni...de nem leszek elfogult,ez csak én vagyok. :D Pár napi használat után a lemez kilazult kicsit,a hangján észre is lehetett venni,hogy csengősebb. Meghúztuk a csavart normálisan,meglátjuk előmászik-e a hiba legközelebb. A bolt catch műdödik,de nem úgy mint a Specna Arms replikáinál. Itt neked kell megakasztanod a lemezt a felhúzókar és a bolt catch segítségével. A Forward assist itt is csak látványelem.

Kicsit másszunk bentebb. A múltbéli hibáikból tanulva visszatértek TM-ék útjára,amit már az öregek kitapostak. Az első genes APS Boxok elég ropik voltak. Így született meg a Silver Edge névre hallgató széria. Ami azért,valljuk be,elég vagány lett. Modded V2-es Gearbox dobog a picikében. A GB ház szépen megmunkált darab. Spinyó. Gyors rugócserés,ezért jár a pacsi. A háromnegyedes henger rozsdamentes acélnak tűnik. Nozzle O gyűrűs,ezért is jár az ötös. A rugó 100-as benne,vezetője pedig csapágyazott. A dugattyúnk belépő foga acél,amúgy műanyag fogakkal rendelkezik. Hm,hm,hm. Acél fogaskerekei rendben vannak,semmi extra. A csapágyak 8mm-esek,golyósak. Belül azt kell mondanom,hogy okés. Nem dobtam hanyatt magam,de nem rossz! Sőt!

A motor nem egy atomerőmű. Szépen kicicomázott alap motor. Igaz,többet ad mint egy szürke Chaoli (JG alap motor),de nem is lesz a replikánk tőle egy varrógép. Fogaskereke sajtolt. D vágású.

A Gas tube imitáció töve, ahol az upperbe illeszkedik,úgy sikerült,ahogy látod. :D Igen. 5. alkalomra sikerült eltalálni a lyukat. Ez elég mókás s szomorú dolog egyszerre.

A hopkamra zseniális. Gumija rendben,nem tocsogott semmiben se. A kamrában sehol egy sorja vagy csúf felület. Lenyomója kellemes,tekerésre reagál,állít a kamra. Holtjátéka elhanyagolandó. A cső is tiszta volt. A guminak vágott ablak viszont már nem.

Az ablak szépen lett megnyitva,de ami belül s alatta fogadott,az már elég tré. A lőképet,FPS-t ugyan nem befolyásolta,fogalmazzak úgy,hogy nem láttam veszteséget,annak ellenére érdekes. Mintha a felületkezelés megszaladt volna,vagy megsérült volna.

Belső cső a külsőben: Kotyogást-lötyögést ügyesen elhárították 2db O gyűrűvel. Nice! 

Az EBB másik oldala. Megjegyzés: A tűzváltonk ezen oldala szintén csak egy kupak,dummy,mint sok más testvér replikánál. Ha a bal oldalt módot váltasz,ő a jobbon nem követi azt. 

Az EBB "reset" rugója. Már most elég viseltes s viharvertnek tűnik,reméljük azért hosszú ideig fogja szolgálni gazdiját.

Overall: Formabontó design,egész jó áron. Ha egy Fet-el megfejelnék gyárilag,akkor egy szavam sem lenne. Ami hibákat tapasztaltam,afelett szemet tudok hunyni talán. :) A külső szép,EBB-je "elrettentő",kis psycho terror. Ajánlom mindenkinek,aki ezt a dizájnt szereti s nem akar egy "tucatemnégyet" magáénak tudni.

Pro-Kontra:
Jó árat párosítottak egy elfogadható minőséghez;
Hangzatos EBB;
Látványos design;
Jó összeszerelés;
Bolt catch.

- Low budget crane stock;
- Számomra kicsi előagy (felület);
- Hivalkodó hófehér markingok;
- Ennél a modellnél a belső cső és gas tube,hogy is mondjam,Auch.