G&G GC16 Predator

The Predator

Guay and Guay. G&G GC 16 Predator ala Combat Machine. Afféle kis zászlóshajó a G&G-k között. Van persze szebb,jobb,drágább...nálam ő viszi a prímet!

1 éve nyüstölöm a fentebb említett replikát. Túlságosan rosszakat nem tudok róla írni. De mit is érne ez a blogocska,ha csak minden egyes replikáról szépet s jót írnék. Ugye semmi sem tökéletes. Ahogy ő sem. Mivel kötekedni jöttem,ki is fejtem mi-miért. Lássuk!

A doboz fétis. a megszokott G&G csomagolás,színes,látványos,fontos-hasznos infókkal. Leírja mit is pontosan a replika. Sehol semmi Csinglis írás.

Maga a replika nagyon masszív. Egyben van. Sehol semmi lötyögés,vagy rossz érdes felület. Az előagy gyönyörűen megmunkált,alumínium,keymodos. A képen szereplő replikát már kicsit én magam módosítgattam,kívülről. A belső az egy álom. A gyári hi-cap tár is szépen adagol,de hát a csörgőt már kihasználja...

Az előagy ahogy írtam is,alu. A test a gyártó elmondása alapján "nylon reinforced polymer" blablabla. Minden esetre,nem nyeklős kopogós,horpadós fajta. A tube szintén alumínium. A válltámasz elég szépre sikeredett. Cukorka,akarom mondani elem tartó s oldalró billenő gumis fenék az aksi ki-be vételéhez. Maga a gomb rugója nagyon masszív,körömmel vagy ujjal benyomni csak nagy fájdalmak árán lehet. 1200-1300mah,es 11,1V-os aksikat simán eszik, de ha a tubehosszabítást s fixálást hivatott műanyag félkörívet ha kivágjuk belül,rengeteg helyet nyerünk. Olyannyira,hogy az 1500mah-es PEQ méretű aksik is beleférnek vígan! Azt ne feledjük,hogy így már az öt állítható pozícióból kettőt tuti bukunk. QD sling pont is van két oldalt a stockon.

Pistol grip,motor,gb,csavarok,nozzle...minden rendben. Különlegessége a replikának,hogy őt már mikrokapcsolós tűzkapcsolóval szerelték. Fet is egyben s programozható a sorozat. Vagy locsolsz,vagy 3-as burstöt tolsz az ellennek. A replika nálam out of the box 387Fpst (+-2) produkált, 0.20-as G&G BB-vel. Nincs összeszerelési hiba,semmi trükk. Acél csapágyak,jó fogaskerekek. 2 oldali tárkioldó gomb van a gépen,ami kényelmes s elérhető. Nem tudod mellényeddel véletlenül kioldani. Elsütés útja kellemes,rövid. Reakciója pazar! Sajnos a GB nem gyors rugócserés...a motorunk egy sima alap G&G stock moci.

Hop-Up s a cső. Alumínium prec csővel van ellátva,ami 260mm hosszú. Belseje szép nem látszik marási hiba. Hop ablak is szépen megmunkált. A jól ismert G&G szürke kamra s zöld gumija jól szuperál,állítása nem egy tárcsás,de nem vettem észre holt pontot,ahogy tekersz,úgy állít a fogaskerék.

Az alumínium hop-up spacer sem volt egy rossz ötlet Guayéktól. Behelyezése szűkös,de a kamra a helyén marad,nem lifeg.

Overall: Kihagytam majdnem a hibákat. Ami annyira nem is nevezhető hibának. A gyári menetvédő,amit lángrejtőnek csúfolnak rajta,nagyon nagyon nagyon naaaaagyon nehezen jött le. De tényleg. S maradjunk is ennyiben. :D A felhúzókar imitáció nem mindig oldotta a dust covert,de a lemezen hajtva ez a hiba megszűnt. Lengyel barátank ezt a csodát kb 75-80ezer Ft-ért árulják. Én azt mondom,megéri. Ha egy kompakt,könnyű minőségi szerszámot szeretnél,ami kompatibilis minden féle tárral (G&G-Specna-Dboys-Cyma-Classic Army-MAG) akkor nagyon jó választás lehet. A külsőről nem is beszéltem. Elragadó.

Pro-Kontra:
+Könnyű;
+Badass kinézet;
+Mindenféle M szériás tárat eszik;
+Kényelmes a fogás/tartás;
+Nagyon egyben van;
+Jó anyaghasználat;
+Micro trigger switch;
+FET;
+Burst.

-Gyors rugócsere nincs (EJNYE);
-A dust cover gyárilag nem mindig nyílt (orvosolható nagyon könnyen);
-Gyári lángrejtő nehezen bányászható le