Slong M series (crane)stock

Crane Stock kicsit másképp! 
Crane Stock,but with a little difference! 

2017.12.28. - Nagyon vártam már ezt a terméket a cégtől. Hamar s épségben be is futott. Sokakban felmerül a kérdés,mi is olyan különleges benne? Ez csak egy válltámasz. Semmi Xtra. Akkor mutatom s írom nektek mi is a helyzet. 

I've been waiting for this product from Slong. It's arrived very quickly in one piece. In many cases the question arises what is so special about this stock? This is just a crane stock. Nothing special. No. I will show you. Okay? :) 

A válltámaszunkra pillantva a szokásos sima Crane Stock juthat az eszünkbe. Az anyaghasználata kiváló,kézbe véve egyből a CA (Classic Army) műanyag minősége jutott eszembe. Sehol egy sorja vagy érdes felület. 

If you looking over the stock,you will think about the ordinary M series Crane Stock. The used material is good,top quality,in hand it is similiar like the Classic Army one. Good quality! No burrs or stuff like that.

Markingokat kapott a drága minden oldalra. "Serial Number" is van rajta,hogy ez mennyire egyedi,arról nem tudok még nyilatkozni nektek. 

The markings. Yes it have some. You can see a serial number,but I don't know that is unique or not.

Az állító gomb süllyesztett,de könnyedén elérhető. A rugója talán lehetne kicsit erősebb,de végzi a dolgát. Pozícionál,helyén tartja a dolgokat. Felhelyezése replikára egyszerű.

The adjusting button is sunked but you can acces it easily. The button spring is a little bit weak,but it will do the job. Applying to the replica is simple.

A válltámasz különlegessége,hogy egy darab M szériás tár befogadására képes,állított helyzetben. Célszerű vietnámi avagy kisebb fajta tárat belerakni,hogy ne akadályozzon a mozgásban. Szorult helyzetben szerintem jól jöhet az a pár plusz BB.

What is so special on this stock? It can holds one M series magazine inside the stock. It is advisable to use a "vietnam stlye" or short M stlye magazine.

Egy szokásos sima M szériás tárkioldó mechanikát kapott a válltámasz. Egyszerű működés,nulla hibalehetőség. 

The stock get an ordinary M style mag release mechanism. Simple & it is do the math.

Aksi tároló kapacitása elég nagy a stock-nak. Oldalt a két érdesített felületet benyomva tudunk hozzáférni a belsejéhez.

The battery storage is so huge on this stock. You can access easily the inside,by pushing the side "buttons".

Lenyitott állapotban. Ez az ajtós megoldás tetszetős nekem. A belső tér simán befogadja a következő aksikat:
-2000mah 7,4V (2 osztott cellás/2 part cells);
-1300mah 7,4V;
-1200mah 7,4V;
-1100mah 11,1V;
-1200mah 11,1V (PEQ méret/PEQ size battery).

Ezekkel sikerült tesztelnem. A belső műanyag falak nagyításával,vágásával még több helyet érhetünk el benne,ha ez valakinek opció. 

The butt-pad lowered. This door-like thing is cool. The space in the stock can holds the following LIPOs:
-2000mah 7,4V (2 osztott cellás/2 part cells);
-1300mah 7,4V;
-1200mah 7,4V;
-1100mah 11,1V;
-1200mah 11,1V (PEQ méret/PEQ size battery).

I tested with thoose lipo packs. You can gain more space if you want it,just simply cut the inside plastic walls in the stock. 

Jöjjön egy kis teszt a tár kompatibilitással kapcsolatban. 
Amikkel sikerült kipróbálnom,s tuti belemennek:
-Mag;
-Dboys;
-Cyma;
-Specna Arms;
-Battleaxe;
-Classic Army;
-G&G (Tan&Black).

Pár kép ezekről bizonyítékként:

Here come the mag test!
I tested the following mags in the stock with success:
-Mag;
-Dboys;
-Cyma;
-Specna Arms;
-Battleaxe;
-Classic Army;
-G&G (Tan&Black).

Few pictures about it:

Mint ahogy említettem is,rövid tárral nagyon brutálul néz ki a dolog. Sajnos nem tudtam beszerezni egyet sem próbára,de garantálom,hogy belefér,s jól is néz ki. :) Hogyan néz ki replikán a válltámasz? Már mutatom is!

The best for this stock is the short mag. Unfortunately I don't have one of thoose mags. Let's try stock on a replica. Let's see! 

Csapattársam,Domi Classic Army AEG replikájára került fel először a stock. Az összképbe nem rondít bele,jól áll rajta. Minimális lötyögés érzékelhető,de nem zavaró. Ki lehet hézagolni,ha ez valakinek szempont. 

My teammate, Domi's Classic Army AEG replica was the first. It does not sink into the picture, it's fine. Minimal loosening is perceptible but not bad at all. It can be solved if it's somebody's point. :)

Egy két tapasztalat így replikán: kényelmes,jól állítható. Lötyögése elhanyagolandó. A tárkioldó lehetne a bal oldalon,megkönnyítve a hozzáférést. A jelenlegi helyén gyakorlás kérdése a gyors elérés.

Some experiences on replicas: comfortable, well-adjustable. The wobble is nothing. The cover release could be on the left, making it easier to access. Exercising at the current site is a matter of quick access.

Felpróbáltam a GC16-os AEG-emre is. Szintén jól áll,állítása egyszerű. Itt a lötyögés mértéke nagyobb,hézagolást igényel. 

I am tested on my own G&G GC16 AEG. Same thing, working flawlessly! Here the degree of wobble is bigger, it requires loosening.

Kicsit egyedi,merész,vagány. Szerintem lesz rajongói köre a kiegészítőnek. A Slong próbálkozik valami újjal,valami egyedivel. S ez nagyon jó dolog,szüksége is van az Airsoft világnak egy kis frissítésre néha. :) 

It's unique,cool. I think there will be many fans of this add-on. Slong is trying something new, something unique. And this is a very good thing,the Airsoft world needs for some updates,fresh things sometimes. :) 

A termék nekem nagyon tetszett,hiányolom a válltámasz végéről a gumírozást. Nem csúszkál,nem merev a tartás,csak én hozzászoktam a gumírozott "tusvég"-ekhez. Használható,pofás kis darab. Ha tetszik a Crane Stock stílus,de szeretnél valami újat,akkor ezt a válltámaszt neked találták ki! 

I really like the product, I miss the rubber pad from the end of the stock. It does not slide, it's not rigid, but I prefer rubberized stocks. Useful stuff. If you like the Crane Stock style, but want something new, then this stock was invented for you! :)