Double Eagle (DE) M63 Shotgun - Spas 12

A Dupla Sas felreppen!

Dupla Sas barátaink nem a minőségi replikáikról voltak híresek. Találkoztam már M szériás akármivel,G36-nak csúfolt replikával. Fujj. De a sörétes replikái...na azok aztán hinnye! Nem sztárolni akarom,nem isteníteni,van tőlük szebb,jobb,erősebb,nagyobb. De amennyiért hozzá tudsz jutni,azért cserébe neked sokkal többet ad. Shotgun feeling,minden közmű mentes,jól illeszkedő test elemek,3BB/lövés. Sokuk még külsőleg fémet is tartalmaz. A mostani alanyunkra is igaz ez. DE M63,nézzük mit is tudsz felmutatni! 

Egyszerű kis karton doboz, csinglis firkantások. A doboz adatai elég csalfák. 1,8kg, 305Fps-t produkált alapból (0.20-as G&G BB-vel),30-33 méteres lőtávval bír. 780mm hosszú, Hop-Up. Igen ám! Van benne,csak fix. Állítási lehetőséged nincs. Shame. Nyissuk ki a dobozt!

Not bad,viszonylag szolid s működő csomagolást láthatunk. Nylon fólia alatt pihen a jövevény,vávja,hogy tiszta,friss levegőhöz jusson. Adjuk meg neki amire vágyik! 

Freedom!
Freedom!

A replikánk mellé a következő dolgokat kapjuk:
- 1 db shell 30BB-s kapacitással (rengeteg shop 3db-al árulja);
- Pár darab kritikán aluli BB,kuka;
-  Gyorstöltő,hadra fogható;
- Tisztító pálca (Aminek a végén a ragasztás levált s a teteje meglépett).

DE Spas 12
DE Spas 12

A replika a többi DE shotguntól egyedül csak a külsejével tér el. 3 alu belső cső,3 lövetű,műanyag rugóvezető, "dupla" rugó,szokásos tili-toli safe. Fém és műanyag a konstrukció,de az uralkodó a plasztik. 

Ami fém a replika külsején:
- Külső cső;
- Cső tár s kupakja;
- Első hátsó irányzék;
- Szíjakasztó;
- Shell ajtó;
- A rácsos panel fixáló csavarja s annak illesztési tüskéi;
- Lángrejtő (Imbusszal kapaszkodik a külső csőre).

Műanyag:
- Test;
- A nagy bumfordi felhúzó grip;
- Pisztoly markolat;
- Sátorvas;
- Elsütőbillentyű;
- Shell ajtó gombja.

Shell behelyezése
Shell behelyezése

Gyenge pontot nem is tudnék rajta említeni. Ami negatívum talán,hogy ha a felhúzópanelt/markolatot jobban összenyomjuk,jobban rámarkolunk,akkor bizony nagyon nehezen tudjuk majd csőre tölteni a drágát.  Ennyi pénzért nem várok el  mondjuk Marushin-Maruzen-TM minőséget. Belül a drága csereszabatos a testvérkéivel. Tekintve: rugót,dugattyút,rugóvezetőt, belső csöveket "hop kamrát" s a kisebb mechanikus alkatrészeket. Shellekből mindent eszik,eddig amiket próbáltam benne: Nuprul,DE,Cyma,TM. 

Overall: Jurassic Park,Terminator fanoknak kötelező darab. Vaskos darab,sok fém alkatrésszel. A saját példányom kapott egy kis stippling munkát,meg egy lámpát,tekerős ki-be kapcsolási móddal. CQB-ra,LARP-ra kiváló darab,szinte semmivel sem drágább mint pl. az M56-os tesója. 

Pro-Kontra
+ Olcsó;
+ Jól illeszkedő műanyagok;
+ Nem recsegős;
+ Fémet tartalmazó külső;
+ Csereszabatos belsőségek (más DE shotgunokkal).

- Túlméretes s szorulásra hajlamos felhúzó grip;
- Műanyag Test;
- Hidegben törhetnek a belsőségei (fokozottan);
- Csúszós tapintás.