Well G-11

                                                          Well...cheap and fun to use ! 

2017.01.20. - Csomagolás,első benyomás: Mac11a1. Lengyel barátainktól beszerezhető kb 28ezer Ft-ból. Doboz fétis elmarad, nem nagy kaland. Karton doboz, belül műanyag szivacs ágyazásban pihen a drága. A csomag tartalma: Replika,tár,kínai angol leírás, tárazást könnyítő tölcsér, hop up állító kar. A hangtompító külön vásárolható, bár minden egyes youtube vidiben a dobozban csücsül alapból... Fő elemek: a test felső része műanyag, alsó része fém, gyanítom spiáter. Markolat s háta szintén műanyag. Elsütőbill és felhúzókar fémből van. A válltámasz teljes egészében acél, ahogy az első markolat rögzítő pontja is. A tár fém, viszont a lemez ami a szelepet védi alul az acél. 32db BB befogadására alkalmas. Első próba, uccu neki. Társzelepeknek kicsi szilikon, Protech gáz, szobahőmérséklet. Gyöszösen lőtt, nem volt kenés, csont száraz volt a bele szegénynek. Így kb 260Fpst produkált, gázfelhőkkel kísérve. Kinéztünk az udvarra is, 25 méterig láttunk el kb. 

Robbantsuk szét ! 

Kenés, tisztítás, gondoskodás. Gyári trugyi beült ide-oda. Nagytakarítás után csekkoljunk már egy hop-up rendszert, hogy is néz ki. Ami ott fogadta az embert...nem akarok beszélni róla. Ezért leírom. Egyedi a gumi, egyedi a lenyomó. A hop hatás állítása külön szerszámmal történik, amit mellékelnek. Félfogaskerék a kamra szája s az állító kar is. Spiáter mind a 2, hamar egymásba szerettek, darálták is egymást használatkor. 2 biztosító található a replikán. Az egyik a replika jobb oldalán található kis kar. A másik pedig a felhúzókar ballra csavarásával aktiválható. Az irányzékok siralmasak, fixek.

A replika, töltő eszköz és a hop up állító kar
A replika, töltő eszköz és a hop up állító kar
A hop up kamra "ház"
A hop up kamra "ház"

A drága hop up kamra, ahogy már azt említettem. A lenyomó egy kisebb acél golyó, ami kb semmi hop hatást nem ad, de cserébe könnyen elveszíthető. Egyedi kamra, egyedi gumi, szükség lesz egyedi megoldásra, újragondolni az egészet, esetleg 0.25-ös BB-re fixálni a hop up hatást. 

A "külső" és belső cső, hop up kamra
A "külső" és belső cső, hop up kamra

Belső cső hop gumi ablakon látszik az eldolgozás, de felületi hiba vagy redő nincs. A légrendszerben semmi, a gumi külseje úszott csak valamilyen nyálban. Rendberaktam. Kipucoltam. Összerak, újra próba szobahőn. 290Fps, meggyőző rof s reakció. Gázfelhő nincs. Nem egy nagy rugdalózó a kicsike.

Overall: megvettem, kipróbáltam, kijavítom bajait. Várjuk a tavaszt, hogy minél hamarabb harcba álljunk együtt. Egyszerű és könnyű kis paripa. Visszatért gyermekkoromból egyik kedvenc játékszerem. Ajánlani nem fogom kezdőknek s szerelni nem vágyóknak, de aki konyít a dolgokhoz, ugorjon neki ! 

Pro
-Kontra:  

+
Olcsó;
+ Egyszerű;
+ Fő alkatrészekből van utánpótlás (Tár,hop up gumi, mechanikus alkatrészek,rugók,test elemei);
+ Pazar ROF;
+ Halk (ez tompítóval igen fílinges);
+ 2 biztosító;

- Ergonómia nulla;
- Irányzékok;
- Nem nagyon bővíthető;
- Lötyögő válltámasz;
- Borzasztó egyedi hop up rendszer.