Optikák

Célzást segítő eszközök. Mit s miért,hogyan? Van számodra pár tippem! 

2017.08.21. - Az airsoft replikáknál,ahogy éles társainál is,az irányzékok irányzást és célzást szolgáló eszközök. Közelebbre mechanikus (pl.: lap irányzék,billenő irányzék),távolabbra optikai irányzékokat (pl.: holografikus irényzék,távcső,"red dot") használhatunk. Gyorsabb célra tartás eredményeznek. Egyesek csak "optikai tuningként" tartják számon,ezzel gyűjtve a geardo pontokat. Én mind a két tábornak igazat adok,nem tudok elfogultan nyilatkozni,hogy most csak a mechanikus irányzékok a jók vagy az optikai irányzékok. Rajtad múlik,melyiket szeretnéd replikádon látni s milyet, te döntöd el mennyire lesz hasznodra. Teljesen testre szabhatóak, vertikálisan s horizontálisan is állíthatóak. Killflash (csillanás elleni "védelem") és védő plexit beszerezhető majdnem minden darabhoz. A killflash is védelemként szolgál,mivel lényegében egy rácsról beszélünk.

Egy két példa s tapasztalat. Megfordult a kezemben jó pár optikai irányzék,több márka s gyártó terméke. Legyen az eredeti vagy másolat. A kínai változatok nem nagyon szeretik a rugdalózást gázos replikák esetében. Hogy melyik mit bír,azt tesztelni kell.

(Eotech) Holo Sight Kópiák
Sok sok féle-fajta kivitel létezik belőlük. Itt már te döntöd el,milyet szeretnél. Egyes darabok szellemképesek lehetnek. Kínai másolatoknál ügyeljünk arra,hogy ne húzzuk túl az állító csavarokat,mert ha a menetről a "prizma" lefordul, vége a dalnak. 20mm-es szabvány railre fekszenek fel. Mindegyiknél választható a piros-zöld világítás,állítható fényerősség. A variációk sokasága (másolatokról beszélgetünk):
-551-es Holo: LR44-es elem hajtja (4db), gombok hátul;
-552-es Holo: AA ceruza elemmel működik (2db) gombok hátul;
-553-as Holo: LR123-as elem repíti (2db),gombok hátul,gyors csatis kapaszkodás a railre;
-554-es Holo: AA ceruza elemmel működik (2db) gombok hátul;
-556-os Holo: AA ceruza elemmel működik (2db) gombok hátul;
-XP-EXP-XPS modellek: LR123 elem működteti (1db)gombok hátul,vagy oldalt.

Sok sok fajta másolat létezik,de az alap lemásolt modellek palettája itt található meg:  https://www.eotechinc.com/holographic-weapon-sights

Holo Sight
Holo Sight(Aimpoint) Micro T Kópiák
Kicsi,pofás,egyszerű a használata. 20mm-es railre passzolnak. Találkoztam már olyan darabbal,amelyiknél az első "védő" lencse be volt menetrögzítővel ragasztva. Így a killflash felszerelése elég érdekes volt. Létezik magasított s normál változat. Kínai másolatoknál nehéz megmondani,melyik rendelkezik piros-zöld fénnyel,mert volt már rá példa,hogy az egyik gyártó dotja csak piros fénnyel rendelkezett,a másik már választható fénypöttyel jött. Mindnek állítható legalább 5 fokozotban a fényerőssége:
-Micro T-2: CR2032-es elem hajtja (1db),gombok oldalt;
-Micro T-1: CR1632-es elem hajtja (1db) gombok oldalt;

Infót s fajtákat itt találsz: https://www.aimpoint.com/product/aimpoint-micro-t-1/
Kihangsúlyozom ismét,hogy a linkeken az eredeti darabok vannak,a tényleges forma-fajta megkülönböztetés végett! Másolatokat ebayen és aliexpressen keress!

Micro T1
Micro T1

(Aimpoint) M2 Red Dot Kópiák
1/3N-LR44-AG13 elemek éltetik. (2db) Itt is válaszható a fényerősség, piros zöld pötty. A mount álltalában a dothoz egy száron kötődik. A kínai másolatok esetében a gumi "tömítések" pl az elem részlén hamar elfáradnak,darabokra esnek. együtt lehet vele élni,cserélhető. 

M2 dot
M2 dot

(Trijicon) Acog Scope-Red Dot Kópiák
CR3230 elem élteti. Létezik fénygyűjtős,elemes,zoom-os változat. Egyes modellek tetején csücsül egy mini dotocska is, vagy egy egyszerűbb nyílt irányzék. Fény és erősség állításra itt is van lehetőség. Személy szerint nekem nem jönnek be ezen fajta dotok.

Acog
Acog

A beszerzés legjobb és legegyszerűbb módja szerintem Ebay & Aliexpress. 5000Ft-tól a csillagos égig találhatsz variációkat. Vagy szerezz be egy élest,ha igazán "real steel"-re pályázol. Sok a szempont,sok az igény. Dönts ügyesen.