Tuning. Mit és Hogyan?

2017.12.14. - A Ti kértétek újabb lapját olvashatod. Ez a cikk a replikánk alap tuningjáról szól s hogy mivel tudjuk kihozni belőle a maxot,mivel érhetjük el a teljességet. Figyelmeztetés: nem kötelező cserélned a leírt alkatrszeket s a felsorolt márkák pedig a minőséget adják vissza. Start! Lendüljünk neki!


Először is,kezdjük el a lövedékünknél. Azt,hogy mit használjunk,részletesen megtalálhatod itt. A G&G és BLS BB-ket tudom neked ajánlani,nagyon. Én is ezt használom. Stabil és szép lőkép lesz az eredmény. De ehhez nem csak a BB járul hozzá. 


Következő lépésünk a tiszta s sérülésmentes belső cső. Takarítása izopropil alkohollal a legjobb. Ehhez egy nem szöszölő rongy is társuljon. Ha precíziós csőre vágysz,akkor PPS,Guarder,Laylax,Dytac,Madbull.


Ezután jöhet a hop up kamránk. M szériás replikáknál a tárcsás kamrák nagyon jók. Nincs holtjátéka állításnál. AK családnál a Cyma fém kamráit nagyon szeretem. E&L replikámban is ezt használom. Márkák közül pedig Element,Airsoftpro,Madbull,Classic Army,Prowin. 


A motor. Ha kicsi szürke Chaoli vagy egyéb gyári lomha s eneriazabáló moci pihen a drágánkban,érdemes cserélni egy bikábbra. Guarder,Lonex,Systema,SHS (Az shs egyedüli jó termékének tartom a motorjait.) jöhet szóba. 

Fogaskerekek cseréjét nem tartom fontosnak,addig amíg a gyáriak teszik a dolgukat. Ha csak nem JG vagy más rosszabb replika az alany. Ez az én véleményem. Fogaskerekek legjobbjai az A&K,Cyma,Classic Army,Modify. Tesztek s több éves használat eredményei alapján is állíthatom ezt. 

No,ezek után jöhet a hop up gumink: Kék Madbull,Zöld G&G,Maple Leaf,Prometheus. Jó tuning alapok. A gyári gumit érdemes néha megtisztítani,megmosogatni. A legjobb módja a fentebb említett alkohol,vagy langyos szappanos víz s tisztára mosás,majd szárítás. Lenyomónkra is fordítsunk figyelmet,hogy megfelelően dolgozik-e. Megfelelő beállítás s mehet a buli! 

Egy jó aksi. Igen. Ő is fontos szerepet játszik a megbízhatóság terén. Nimh,Nicd-t felejtsd el. Lipo kell neked. Abból is 7,4Voltos. Jajj,igen a legendák: 11,1V nagyon jó,FET nélkül is megy simán,de igen néha a tűzkapcsolóm cseszekszik,de amúgy tök jó,meg varrógép...blaah. Nem jó. Fet nélkül nem buli a 11.1 Volt. Aki azt mondja hogy jó s ezzel használja,az lehet nem használja havi 2 alkalommal,csak 3-4 havonta egyszer. Turnigy a legjobb választás!


A FET leveszi a terhet a sima réz késes tűzkapcsolódról. Amit a lipo generál. Hidd el. 7,4Volt,FET s megköszöni a replikád. Létezik a mikrokapcsolós FET-el egybeépített modul is,de most azt tegyük félre (Amúgy űber cucc! ;) ). Aksis cikkemet itt találhatod. Jefftron,Nano-Gate fetjei jó választások lehetnek.A légrendszerünk. Ne szökjön el az értékes levegő! Ha nem megy a szerelés,keress fel egy szakit s vágja rendbe a tömítettségét a replikádnak. Ne légy FPS huszár. A nagy FPS nem jelent nagy lőtávot! Nem szétlőni s fájdalmat okozni megyünk ki a pályára. Nozzle (Nózi) csere akkor lehet szükséges,ha nagyon gagyi az alap. CNC Alu és O gyűrűs lehet a legjobb választásod. Méretére odafigyelni! 


Jó kábelezés,T csati s mehet a menet! A jó összeszerelés is szerepet játszik a sikeredben. Ne felejtsd el. Röviden s tömören ennyi a története a dolognak. Ezek csak az alapok Kedves Olvasó. Lehet ezzel mélyebbre is túrkálni,de az alap dolgok után...nos,majd csekkold le a replikád teljesítményét. ;)