Slong 8mm Hammer Bearing For Glock Series

The slide is sliding slidely! :) 

2018.06.14 - Taiwani barátaim ismét előrukkoltak egy kicsi,de még is jelentős alkatrésszel,ami nagyban megkönnyiti a gbb Glock pisztoly replikánk szánjának mozgását. Ez nem más,mint egy 8mm-es csapágyazás a "hammer assembly" tetejére. Kiváltva a gyári darabot,sokkal légiesebb mozgást érhetünk el műanyag vagy fém szán esetében is. Tokyo Marui és WE Glock replikákhoz javallott. A termék csomagolása egyszerű s nagyszerű. Benne találhatjuk a szóbanforgó alkatrészt 2 darabban,s egy "how to" beszerelési segédletet egy matrix kód formájában. Ezt okos telefonunkkal beolvastatva azonnal a videóhoz vezérel minket,ami segiti a beszerelést. A teszt alanyunk jelenleg egy WE Glock 18C. Benne kerül elhelyezésre az alkatrész.

2018.06.14. - My friends from Taiwan has came up with a small but new & important part for our Glock type airsoft replicas. That part makes the slide move easier. This is an 8mm bearing on the top of the hammer assembly. Replacing the factory piece, we can achieve a much more airy motion for the plastic or metal slides. This part is compatible with Tokyo Marui & WE Glock type replicas. The packaging is simple and great. We can find the bearing in 2 pieces and a "how to" installation kit in the form of a matrix code. You can read it by your smart phone and the code guide you to the instruction video. That helps your work to put the part into the replica. Our test subject is a WE Glock 18C.

Az alkatrészünk ahogy irtam, 2 darabból áll. Maga a 8mm-es csapágy s annak tengelye. Egyszerűen összetoljuk a két darabot s már egyben is van. Szétesésétől tartani nem kell,beszereletlen állapotában sem csúszik szét,a hammer assembly-ben pedig már mikor elfoglalta helyét,akkor pláne nincs lehetősége a szétpergésre.

Our stuff is in two parts. An 8mm bearing and the axis. Just put it togother and done. It does not fall apart, and when it has taken it's place in the hammer assembly, then there is no way to fall away or brake.

A gyári alkatrész elég egyszerű s puritán darab. A Slong darab tengelye kicsit vastagabb,de becsusszan könnyedén a helyére. A WE darabnak van egy kis oldal irányú mozgása,gyakran tapasztaltam a tengely s az őt befogadó ház közé beszoruló kosz jelenlétét,ami akadályozza a megfelelő mozgását a cuccnak. De ez nem gyakori jelenség. Az új csapágyunk igaz nyitott,meglátjuk mennyire befolyásolja majd a szennyeződés a teljesitményben. Egy zárt csapággyal lehet a jövőben megpróbálkoznék. ;) 

The original part is a simple one. The Slong parts axis is thicker,but its goes isntantly to it's place. The WE part can collect dirt around the axis. And the dirt is blocking its rotation. The bearing is an opened type. We will see how much dirt will affect the performance. I gonna try  a closed ball bearing in the future. ;) 

A Slong csapágy beszerelve a WE gyári Hammer Assembly-be. Ellenőrzés után összepakolhatjuk szépen replikánkat,aztán próbálgathatjuk is mi változott pontosan. :) 

The Slong bearing is on its place in the WE original Hammer Assembly. Check everything and go,give it a try! 

A replikánk tokjába beszerelve igy néz ki az új alkatrészünk. Minden a helyén,mehet a helyére a szán is! :) A változás szemléltetéséhez összedobtam egy kis videót,remélem látszik rajta a lényeg.


It's in the receiver. The new part is in place! Let's put the slide back and see the results. To illustrate the changes, I made a little video, I hope you see the result!