Tokyo Marui KSG

Gázos is meg Shotgun is...Marui is... <3 

2017.03.14. - TM KSG. Csapattársam Jocó dobta nekem kés alá a kicsikét, hogy elemezgessem s alkossak róla egy nem elfogult kis képet nektek. Köszönjük neki! Most csak nektek, itt és most: DOBOZFÉTIS!

A kék szalag igaz a képről lemaradt, de aki ismeri tudja,hogy a Marui mostanság a replikáit szép kék szalaggal látja el. A replikáról tudni kell, hogy egyenesen Japánból, Kyoto-ból jött. A Marui nem csak a replikákhoz ért. A csomagolás maga a földi paradicsom. Megfelelően biztosítva, támasztva. Nem gagyi festék s karton van felhasználva hozzá. A leírásban sajnos angol nyelvet nem találunk, csak japánt. De őszintén...minek ?  A képek a gáz töltést megfelelően megértetik s minden egyéb más információt. Ha valami nem tiszta, google & youtube. A dobozban ami csücsül tehát: Replika, manual, 1 db shell, gyorstöltő cső, tisztitópálca, gáztartály különítve a replikától, pár darab 0.20-as BB-vel fűszerezve. A varázspálca a doboz hátuljában elrejtve. Jó Marui szokáshoz hűen. :)

Shotgun. A BB-ket a felhúzással te töltöd csőre, a gáz juttatja őket célba. Sima rugós shelleket használ, mint bármely Double Eagle shotgun. 30BB - 1 shell. A gáztartály a replika fenekében található. 1 töltéssel 7 shellnyi BB lőhető ki. 310 FPS-t produkál. Tokyo Marui. Ez az elvárt s ők a "kicsi fps nagy lőtáv" szabály szerint hoznak létre replikákat. Ami nagy negatívum,hogy a töltő szelep nagyon mélyen kapott helyett s az általunk használt, próbált gázok egyike sem ért be megfelelően eresztés nélkül, hogy csutkára töltsük a tartályt. A replika tetején lévő burkolat alatt állíthatjuk egy pici kallantyúval, hogy a kicsike 3 vagy 6 BB-vel terítse be áldozatát akár 30-35 méterig! A gyári shell minősége pazar. Sajnos a hop hatás állítására nincs leehetőségünk.

Egyszerre egy db shell helyezhető be a replikába. Viszont, mellé előkészíthetünk két darabot, ha szorult lenne a helyzet. A shellt könnyű berakni, a tárazás s pótshellek behelyezése már nehézkesebb. Gyakorlással megoldható. Kompatibilis a DE-Nuprol-KOER-Cyma-TM shellekkel. 

A replika orrán s annak alján, ami egyúttal maga a felhúzókar, egy igen hosszú szereléksin rendszer húzódik el. A gyári nyílt irányzékok használhatóak, jól állíthatóak. Amit csak elképzelsz azt teszed rá! Optikának szinte bármit, a felhúzókart ha meg szeretnéd nagyítani, jobban szeretnél bele kapaszkodni...AFG, stubby grip...bármi lehetséges. QD sling pontokat hiányolom róla. Csavaros pinnel pótolható, amit külön kell megvenni. Szíjat tudnék esetleg rajta átfűzni. A biztosító gomb az elsütőbillentyű felett található. Kézre esik. Felhúzása kellemes, elsütése könnyed. A külső cső kissé recés,durva. Mintha direkt lenne ilyenre munkálva, ez idővel lehetséges megeszi a húzgálástól a műanyag "felhúzókart". Kiderül majd. Az elsütőbillentyű elég merev,nem is nagyon "hallani",érezni a resetjét. Shotgun mivoltja végett szerintem ez nem is nagy probléma. Sőt. 

Overall: kézreálló s nem mindennapi forma. Épületharcokban hatalmas haszna lehet. Az ellenfelek tuti megköszönik a 6-bbt elsütésenként. Lengyel barátainknál IS drága, de még az EU-s megjelenés előtt lett beszerezve...szóval akkor sem volt olcsóbb. Aki fanatikus shotgunner, annak 100%, hogy fog tetszeni!

Pro-Kontra: 

+ Jelenség;
+ Kompakt méret;
+ DE,Nuprol shelleket is eszik;
+ Minőségi anyagok,jó összeszerelés;
+ Az a gyönyörű doboz...

- Ár;
- QD sling pont hiánya;
-Tárazás;
- Gáztöltő szelep mélyen van;
- Fix Hop Up.