Dboys BI-3981

Fejlődtünk, de mennyire?

2017.01.11. - Dboys, Diliboys, Boyi... A nagy veteránok fujjogva tesznek szarkasztikus említéseket eme kínai replika márkáról. Én személy szerint szeretem. IGEN! Szeretem! Van kettő darab átalakított AK-m is itthon, ami szintén Kalash (Dboys). Hogy mit is szeretek bennük? Olcsó, fém, (AK esetében acélos verzsönök) nem sajnálod festeni, átalakítani, gyötörni. Függ a kínai kedvétől s kézügyességétől, hogy milyen darabot kapsz kézhez. Nekem 2-ből 2 köszöni jól van. Átlagos közép kategóriás kínai AEG gyerek betegségeket kijavítva, hálás jószágok. Egy nagyon jó ismerősöm bocsátotta nagyítóm alá a replikát,köszönöm szépen Imi! No de elég a rommá puszilgatásból, lássunk hozzá!

A doboz fétis. Szimpla karton doboz, lengyel barátainktól, középen a megszokott matricácska, ami eltér a webes s papíros jelölésektől. Belül helyet kaptak a fehér "nikecell" ágyikóban a hasznos cuccok tömkelegei a replika mellett. 1200mah-es Nimh aksi töltővel, egy használható(!) csavarhúzó és egy imbusz kulcs, leírás, vertikális markolat, ami igen jó tapintású s passzosan áll a railes előagyon. Fém csőtoldat, piros pontocska érte! Tisztítópálca és a nagy finálé: egy nagyon jó minőségű gyöngyvászon 2 pontos szíj, HK stílusú fém csattokkal. Elbírja a replikát, tűri a rángatást. A rail védő paneleket majdnem kihagytam. Azt is kapunk a replikához gyárilag. Brutál masszívan áll a helyén, levenni nem volt egyszerű. Vegyük is ki a szépséget.

M4 CQBR. Markingok nincsenek, "szériaszám", tüzelési módok vannak csak feltüntetve. A railes előagy kicsit lötyög, fixálható hézagolással. Nincs illesztési hiba és lötyögés az upper & lower között. Lángrejtő szép, úgy áll ahogy kell. 5 pozícióban állítható crane stock. Az ezüstös alu QD akasztó pontja nem csak dísz, felrakható rá QD akasztó pont. Tűzkapcsoló és tárkioldó határozott. Gyárilag ez a replika hátra van vezetékelve. Kis tamiya csatis, méretben fogadja a 2000mah-es 7,4V-os osztott cellás lipo aksit simán. Tube-ban a FET is elfér úgy.

A replika jobb oldalán található egy két festési hiba,de szerintem nem orbitális dolog. Minden csavar normálisan meghúzva, stiftek a helyükön. Kapjuk szét!

Van gas tube, piros pötty érte! Dust cover jópofa, nem nagy kaland. A railes előagy oldal irányokba mozog, kihézagolása könnyedén megoldható. A hop kamránál a dust cover mögött nincs mozgó lemezke, ami a zárszerkezetet imitálná. Ezt döntse el mindenki maga, hogy negatívum-e vagy sem. Tube tövénél szíjakasztó, ami acél. A tár nem nagy kaland, a jól megszokott acél köpenyes hi-cap tár. Adagol.

Zsír vagy mi a fene, jutott mindenhova bőven. A légrenszer is kaphat a pakolásból. V2-es GB bontási képek hamarosan!

1-2 tár kilövése után, 391FPS-re való kronózást követve kaptam szét részlegesen. Kíváncsi voltam az out of the box teljesítményre. 40 méteres lőtáv könnyedén ment. Többre is képes a 280mm-es belső csövéhez képes. De a hop up kamra... Ez a legnagyobb gyengéje a dolognak. A gumival nem volt gond, nvolt elég hop hatás. De ez a tejfölös doboz minőségű átlátszó kamra...olyan törékeny mint egy vékony kristály pohár. A testben hosszanti mozgása nincs, oldal irányba szeret kicsit mocorogni, ami igen megnehezíti a tárcserét. Azonnali csere ajánlott, olcsón megúszhatod.

A motor nem egy izomkolosszus, de hajt, teszi a dolgát, húzza a rugót. Chaoli-ra hajaz, csak nincs rajta matrica. Csapágyazott motornyak, helyes. Cserélhető D vágású motor fogaskerék, király!

A motort helyén tartó "popó" ventillált, nem csak bordázott. Menetek,csavarok jók, motor magasság trutyival rögzítve.

Overall: Összességében a replika egyben van, hadra fogható,belsőségek átnézése nem árthat neki,mint minden replikának. Soha nem tudhatod,hogy mennyire volt túlhajszolva a darabszám orientált agyon hajtott összeszerelő munkás. Mérete szerintem pont jó, hop kamra, fet s tökéletes a kicsike. Külsőleg pedig...mivel M széria, a képzeleteden múlik. Az összeszerelés remélem minden replikánál ilyen lesz.

Pro-Kontra:

+ Jól modolható;
+  Jó összeszerelés (ennél a modellnél nem volt gond);
+  Crane stock és pisztoly markolat kényelmes s nem tejfölös doboz anyagú;
+  Irányzékok szépek;
+ Tube-on lévő acél szíjakasztó;
+ QD szíjakasztó pontok;
+  Kompakt méret;
+ Sok kiegészítő.

- GB belsőségek minősége (?) (teszt alanyunknál összeszerelési és alkatrész minőségi hibát nem tapasztaltam árához képest);
- Túl merev kábelezés;
- Mozgó előagy;
- Sok sok zsír;
- Hop-up kamra.